Besparen op WGA - Controle WHK is start schadelastbeheersing!

Eric Wonnink 05-02-2019
Besparen op WGA - Controle WHK is start schadelastbeheersing!

Elk jaar in november/december deelt het UWV de jaarlijkse 'WGA-boete' uit in de vorm van het besluit Werkhervattingskas (WHK). De 'boete' voor het jaar 2019 is gebaseerd op de uitkeringen in 2017, die aan de werkgever worden toegerekend.

Rond deze tijd krijgt de werkgever veel aanbiedingen om de WHK te laten controleren op basis van 'no cure, no pay' (NCNP). Hierbij wordt beoordeeld of uitkeringslasten wel aan de betreffende werkgever mogen worden toegerekend.

WGA Control biedt deze WHK-check jaarlijks aan, als standaard onderdeel van onze dienstverlening, gebaseerd op het principe betalen bij succes. Wij noemen dit Fase I. Wat even belangrijk is als controle op de toerekening, is controle van de juistheid van de toekenning of continuering van de uitkering. Hierin onderscheidt WGA Control zich van andere aanbieders. WGA Control biedt als enige deze complete dienstverlening aan op basis van NCNP. Indien gewenst wordt deze dienstverlening op basis van regie aangeboden.

WGA Control toetst iedere toekenning of continuering van een WGA-uitkering op inhoudelijke juistheid gedurende het hele jaar én tijdens de looptijd van de uitkering. Dit is een continu proces, niet eenmalig en vindt plaats op zowel medische, arbeidskundige als juridische gronden. Dit noemen we Fase 2.

De combinatie van de WHK-controle en de continue toets op de inhoud, leiden tezamen tot de hoogste netto lastenverlaging met betrekking tot de WGA voor de werkgever. WGA Control voert deze geïntegreerde dienstverlening uit op basis van betalen bij succes. Dat kan WGA Control omdat zij vertrouwt op haar bewezen, resultaatgerichte aanpak en de uitkomsten daarvan.

WGA Control loopt voorop qua kennis en kunde, mede omdat er veel wordt geïnvesteerd in beroepen en hoger beroepen. De thema’s waarop WGA Control procedures voert hebben vooral te maken met cases waarin de werkgever zich onrechtvaardig behandeld voelt: bijvoorbeeld wanneer al sprake was van arbeidsongeschiktheid bij aanvang van de uitkering of er is na vele jaren nog steeds geen duurzaamheid.

Kortom, door de geïntegreerde inzet van WGA Control in zowel Fase 1 als Fase 2, kunt u direct sturen op schadelastbeheersing. Laat WGA Control uw WHK 2019 vrijblijvend controleren en ervaar wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie door onze integrale WGA-schadelastaanpak.

Voor een vrijblijvend gesprek of vragen kunt u hier het contactformulier invullen.