Zet in op schadelastbeheersing, verminder WGA-kosten

Besparen op WGA-lasten en inzetten op schadelastbeheersing. Hoe kan uw organisatie hiermee actief aan de slag gaan én blijven focussen op de core business? Ontdek hoe WGA Control hierbij kan ondersteunen, in nauwe samenwerking met uw organisatie. Lees meer over besparingskansen en krijg inzicht in onze werkwijze met een helder stappenplan.

WGA-lasten zijn vaak een onzichtbare kostenpost. Terwijl de kosten daarvan in veel grote organisaties hoog oplopen. Besparen op deze schadelast is in vrijwel alle gevallen mogelijk. Kiest u voor actieve schadelastbeheersing, dan kan de besparing oplopen tot €200.000 per dossier.

Schadelastbeheersing begint bij inzicht
Hoe hoog zijn de WGA-lasten van uw organisatie precies? Actief sturen op schadelastbeheersing begint bij inzicht. Want als u de dossiers inhoudelijk kent en de kosten per dossier scherp hebt, kunt u sturen op besparing. Een voorbeeld. Vaak ontvangen medewerkers niet de uitkering waarop zij recht hebben, zoals WGA in plaats van IVA. Dit zorgt voor onnodig hoog oplopende kosten. Hebt u deze cases in beeld, dan kunt u sturen op schadelastbeheersing.

Binnen 10 dagen indicatie van besparing
Uit de controles die de specialisten van WGA Control regelmatig uitvoeren voor grote organisaties blijkt dat besparing in vrijwel alle gevallen mogelijk is. Wilt u sturen op schadelastbeheersing? Plan dan eens een gratis check. Binnen 10 dagen ontvangt u een indicatie van de hoogte van de besparing. Een mooie manier om de voordelen van actieve schadelastbeheersing concreet te maken.

Geef tijdrovend proceduretraject uit handen
Om schadelastbeheersing te realiseren is het essentieel om systematisch bezwaarprocedures te voeren. Dat is extreem tijdrovend, een tijdsinvestering die organisaties vaak niet kunnen doen. Daarom neemt WGA Control dit proceduretraject uit handen én nemen we de investering op ons. U betaalt pas bij resultaat: no cure, no pay.

Dit kunt u zelf doen
Er zijn twee dingen die u kunt doen ter voorbereiding: toegang geven tot de personeelsdossiers van de (ex-)medewerkers waarvoor de organisatie premie betaalt. En ons machtigen zodat wij voor uw organisatie herzieningsverzoeken kunnen indienen bij de Belastingdienst. Verder hebt u geen omkijken naar het proceduretraject.

Schadelastbeheersing in 4 stappen
Onze aanpak voor schadelastbeheersing bestaat uit 4 stappen:

  1. We maken een analyse van de dossiers.
  2. We toetsen de dossiers aan wet- en regelgeving, protocollen en richtlijnen.
  3. We definiëren de gronden van bezwaar.
  4. WBij een beslissing op bezwaar gaan we indien nodig in (hoger) beroep.

Tijdens dit traject houden we u op de hoogte van de vorderingen en voorzien we u van rapportages.

Ook inzetten op schadelastbeheersing?
Neem contact op met een van onze specialisten. Zij laten u zien hoe u aan de slag gaat met schadelastbeheersing. En hoe WGA Control u hierbij kan ondersteunen.