Besparingskansen door telefonische herbeoordeling UWV

Telefonische herbeoordeling van het UWV is nu vaak een alternatief voor fysieke spreekuren en herbeoordelingen. Wat is een herbeoordeling UWV precies, hoe vraagt u dit aan en waarop moet u scherp zijn bij telefonische herbeoordelingen? We delen graag onze adviezen.

De WGA-schadelast is voor veel grote organisaties een onzichtbare kostenpost. Terwijl zij daarop meestal flink kunnen besparen. Want in veel gevallen blijkt uit dossieronderzoek dat niet alle medewerkers de uitkering ontvangen waarop zij recht hebben. Dat drijft de kosten voor uw organisatie onnodig op.

Dossierkennis en telefonische herbeoordeling UWV
Vermoedt u dat dit in uw organisatie speelt? Laat de dossiers dan eens onder de loep nemen: plan een gratis WGA-check. Grote kans dat een telefonische herbeoordeling UWV mogelijk is, en u daarmee een flinke kostenbesparing realiseert.

Case: besparing door herbeoordeling UWV
Stel, een medewerker van uw organisatie ontvangt een WGA-uitkering terwijl hij recht heeft op een IVA-uitkering. Dan loopt de schadelast onnodig op. Want voor een WGA-uitkering betaalt uw organisatie tien jaar lang, via UWV-premies. Terwijl een IVA-uitkering door het UWV bekostigd wordt.

Het overkwam een van onze klanten. Deze onderwijsinstelling schakelde WGA Control in om een UWV herbeoordeling aan te vragen. Met als resultaat: een besparing van €145.000. Lees de cases en laat u inspireren.

Aanvragen (telefonische) herbeoordeling UWV
Een goed onderbouwde aanvraag voor UWV herbeoordeling is in veel gevallen succesvol. WGA Control kan u daarbij helpen. Want onze specialisten hebben juridische, arbeidskundige en medisch-inhoudelijke kennis. Daarnaast werken wij met een arts-gemachtigde, die inzage kan krijgen in het medisch dossier. Zo onderzoeken we zorgvuldig wat de gronden zijn om een herbeoordeling UWV aan te vragen.

Nadelen telefonische herbeoordeling UWV
Fysieke UWV herbeoordeling kan nu minder vaak plaatsvinden. En om te voorkomen dat uitkeringen ongecontroleerd doorlopen, zijn spreekuren voor telefonische herbeoordeling UWV in het leven geroepen. Het nadeel hiervan: het is voor de beoordelaar een stuk lastiger om een goed onderbouwd standpunt in te nemen dan bij face-to-facecontact.

Gevolgen voor de lange termijn
Het kan daardoor voorkomen dat een professional bij een telefonische herbeoordeling UWV niet direct een juiste afweging maakt. En dat het UWV in plaats daarvan een voorschot toerekent aan uw organisatie. Later moet dan met terugwerkende kracht onderzocht worden of die belastbaarheid inderdaad klopt.

Het is daarom belangrijk om scherp te zijn op de uitkomst van een telefonische herbeoordeling UWV. En om ook in de toekomst zicht te houden op de dossiers waarin dit speelt. De specialisten van WGA Control kijken graag met u mee.

Ook een UWV herbeoordeling aanvragen?
Vermoedt u dat medewerkers niet de uitkering ontvangen waarop zij recht hebben? Neem dan contact op met een van de specialisten van WGA Control. Zij vertellen u meer over de kansen van een herbeoordeling UWV en nemen u het tijdsintensieve procedureproces uit handen.